Hlavní obsah

Moderátor Top Gearu během natáčení havaroval s klasickým supersportem

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Natáčení nové epizody britského pořadu Top Gear nevyšlo podle plánu. V úterý jeden z moderátorů Paddy McGuinness havaroval. Legendární supersport Lamborghini Diablo skončil v poli.

Foto: Profimedia.cz

Lamborghini Diablo (ilustrační snímek)

Článek

Moderátor McGuinness ikonický vůz nezvládl a skončil s ním v poli na severu Anglie, poblíž obce Ribblehead. Podle BBC se incident obešel bez zranění. V době nehody vůz podle producentů nepřekročil povolenou rychlost 60 mil za hodinu (96 km/h).

„Během natáčení pořadu Top Gear sjelo auto moderátora Paddy McGuinnesse ze silnice a téměř okamžitě zastavilo. Paddy byl okamžitě převezen k lékařům a je v pořádku. Do incidentu nebyl zapojen nikdo další a policie, která byla přítomna při natáčení, okamžitě pomohla,“ popsala událost britská veřejnoprávní televize.

Epizoda, kterou pořad televize BBC připravoval, se týkala supersportů z osmdesátých let. Vedle poničeného Lamborghini v ní účinkuje i Jaguar XJ220 a Ferrari F40.

Aktuální moderátorská trojice se krom komika Paddyho McGuinnesse skládá také z motoristického novináře Chrise Harrise a bývalého profesionálního hráče kriketu Andrewa Flintoffa. Období největší slávy si však pořad užil během účinkování Jeremyho Clarksona, Richarda Hammonda a Jamese Maye.

Čech vyhrál papežské Lamborghini. Teď jej nemůže prodat.

Komerční články

S modelem Diablo vkročila italská automobilka do devadesátých let. S typickou klínovitou karoserií nahradil předchozí Countach. Nástupce Murciélago už byl vyvíjen pod taktovkou nového majitele, koncernu Volkswagen. Cena zachovalého kusu se dnes pohybuje nejméně kolem pěti milionů korun, hodnota speciálních variant roste násobně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám