Hlavní obsah

Mitsubishi potvrdilo název nového crossoveru a ukázalo první fotografie

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonské Mitsubishi na březnovém ženevském autosalonu ukáže crossover, který velikostně zapadne mezi odcházející ASX a větší model Outlander. Automobilka kromě trojice nových fotografií zveřejnila i název nového modelu – Eclipse Cross.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi Eclipse Cross (2017)

Článek

Název eclipse evokuje sportovní kupé, které Mitsubishi vyrábělo od roku 1989 v USA. Novinka ale se sportovním kupé nemá nic společného. Jde o pětidveřové SUV, tedy kategorii, na které automobilky dnes nejvíce vydělávají.

Eclipse Cross má vcelku konvenční přední masku (s výraznými mlhovými světly), zadní sloupek je skloněný a svítilny trochu připomínají ty od Volva. Ale to jsou jenom dojmy z tmavých, „neplnohodnotných” fotografií, naživo může být dojem úplně jiný. Z hlediska designu to nevypadá na žádný velký úlet, proti třeba současnému ASX je karoserie dynamičtěji tvarovaná.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi Eclipse Cross (2017)

K použité technice zatím japonská automobilka nesdělila žádné podrobnosti. Podle spekulací by pod kapotou měl být nový benzínový čtyřválec o objemu 1,6 litru; později by měl dorazit také plug-in hybrid.

Více bude zřejmé první březnový týden, kdy na výstavišti Palexpo v Ženevě Mitsubishi z Eclipse Cross strhne plachtu.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi Eclipse Cross (2017)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám