Hlavní obsah

Místo navíc, nebo lednice na šampaňské? Zákazníci Bentley Bentaygy si budou moct zvolit až sedm sedadel

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bentley mělo proti konkurenčnímu Range Roveru nevýhodu v malé nabídce variability vnitřního prostoru. To je smazáno. Ke klasické pětimístné verzi nyní přibývá i luxusní čtyřmístná nebo dokonce sedmimístná verze.

Foto: Bentley

Bentley Bentayga

Článek

Nyní je tedy jen na zákaznících, pro jakou verzi se rozhodnou – zda chtějí mít na zadních sedadlech jen dvě místa, a ta doplnit luxusní středovou opěrkou, ve které mohou být sklopné stolky či dokonce lednice na šampaňské, nebo jestli budou chtít vozit hromadu dětí ze školy v sedmimístném uspořádání.

Nabídka vstupuje do ceníků právě teď, a reaguje tak na konkurenci, která právě takové možnosti nabízí už dávno. Bentley v tom ovšem poněkud zaspalo.

Legenda slaví narozeniny. V8 od Bentley je tu už 60 let

AutoMoto

Čtyřmístná verze dostane vzadu dvě samostatná křesla a středový box, který bude vybavený USB vstupy pro nabíjení. Samotná sedadla pak budou ve standardu elektricky nastavitelná ve dvanácti směrech, samozřejmostí je elektrické vyhřívání i ventilace. Tato verze pak má v doplňkových balíčcích i speciální zábavní centrum pro tato sedadla, výklopné stolky nebo výše zmíněnou lednici z výbavy Mulliner.

Pak je tu klasická pětimístná verze, kdy ve druhé řadě jsou tři sedadla v jedné lavici, přičemž vyhřívané a větrané jsou pouze krajní pozice.

Foto: Bentley

Čtyřsedadlová verze

Foto: Bentley

Pětimístná verze

Foto: Bentley

Auto ale může mít i sedm sedadel.

Sedmimístná verze má v kufru elektricky sklopná sedadla, ke kterým se nastupuje přes střední řadu. Ta je ovládána mechanicky, protože elektricky by to trvalo příliš dlouho.

S novými úpravami interiéru se pojí i úpravy s motorizací. Sedmisedadlová verze nemá možnost spojení s plug-in hybridní pohonnou jednotkou, tedy s třílitrovým šestiválcem spojeným s elektromotorem. Sedmimístná verze tak může být pouze s motory V8 nebo W12.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám