Hlavní obsah

Místo aut roušky, Fiat Chrysler mění výrobu

Italsko-americká automobilka Fiat Chrysler Automobiles (FCA) kvůli krizi způsobené šířením koronaviru začne v jedné ze svých asijských továren vyrábět roušky pro zdravotníky.

Foto: Rebecca Cook, Reuters

Logo automobilky Fiat Chrysler

Článek

Produkce by měla rychle dosáhnout milionu kusů měsíčně. Zaměstnancům to podle představitele odborů sdělil šéf podniku Mike Manley.

Manley podle odborů také uvedl, že Fiat Chrysler pozastavuje provoz ve všech továrnách v Evropě a v Severní Americe. Automobilka už minulý týden informovala o omezování výroby v Evropě, potvrdila rovněž dočasné uzavření továren ve Spojených státech, Kanadě a Mexiku, uvedla agentura Reuters.

Podobnou přestavbu zorganizovala i ryze čínská automobilka BYD. V Británii se pak diskutuje o tom, zda by se v uzavřených automobilkách daly sestavovat plicní ventilátory.

Jako za druhé světové. Britská vláda chce po automobilkách výrobu plicních ventilací

AutoMoto

Výrobu v Severní Americe a v Evropě nyní kvůli koronaviru zastavují i další automobilové závody. Největší česká automobilka Škoda Auto minulý týden přerušila provoz ve svých závodech v Mladé Boleslavi, Kvasinách a Vrchlabí. Na pracoviště by se zaměstnanci mohli vrátit v pondělí 6. dubna.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám