Hlavní obsah

Mini zvažuje první elektrický kabriolet, zatím jezdí jediný kus

Mini ukázalo jedinečný kus současného kabrioletu, který dostal elektrický pohon z hatchbacku SE. Sériový elektrický kabriolet však dorazí nejdříve s novou generací vozu - a i to je ještě s otazníkem.

Foto: Mini

Prototyp Mini Cooper SE Cabrio

Článek

Nabídka elektrických aut se rozrůstá, pokud vám ale chybí malý elektrický kabriolet, možná byste se měli nahlas ozvat do BMW. Jejich značka Mini totiž testuje smysl a zájem o takový vůz prostřednictvím jedinečného prototypu.

Unikátní exemplář vychází z karoserie modelu Mini Cooper S Cabrio. Elektrické Mini Cabrio s ním proto sdílí rozměry s délkou 3863 mm, rozvorem 2495 mm, šířkou 1727 mm a výškou 1415 mm.

Test Mini SE: Elektromobil, který vás bude bavit

AutoMoto

Také objem zavazadlového prostoru zůstává nezměněn a činí 160 litrů. Technologie pohonu pochází z Mini Cooper SE.

Elektromotor o výkonu 135 kW, 184 koní, umožňuje zrychlení z klidu na 100 km/h za 7,7 sekundy. A to i přes nárůst hmotnosti o 140 kg oproti elektrickému hatchbacku. Dojezd na jedno nabití činí 230 kilometrů dle testovacího cyklu WLTP.

První jízda s omlazeným Mini Cabrio: V detailech lepší, v jádru pořád stejné

Testy

Elektricky ovládanou plátěnou střechu je možné otevřít nebo zavřít během 18 sekund. Stisknutím tlačítka lze plátěnou střechu aktivovat v rychlostech do 30 km/h. Nabízí tři polohy: otevřenou, zavřenou nebo střední, připomínající střešní okno.

Jaká je budoucnost takového vozu? Podle informací britského Autocaru v této podobě, tedy v současné generaci, již nevznikne. Zatím je jasné jen to, že Mini chystá nový kabriolet. „Oznámili jsme, že Mini Cabrio dostane nástupce, ale je příliš brzy mluvit o portfoliu motorů,” cituje Autocar zdroj z BMW.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám