Hlavní obsah

Mini zmodernizovalo Countrymana, kompaktní SUV se dočkalo britské vlajky na zádi

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrodružně laděný Countryman byl posledním Mini, které nezdobily zadní svítilny s motivem britské vlajky. To už po faceliftu neplatí. Modernizace ale přinesla i další novinky.

Mini zmodernizovalo CountrymanVideo: Mini

 
Článek

Countryman neboli Vesničan je v druhé generaci na trhu od roku 2017, byl tedy čas na již druhé omlazení. Zvenčí přivál nové nárazníky, LED světlomety jsou nyní standardem a zadní svítilny mají zmíněnou britskou grafiku.

Nové jsou také odstíny laků karoserie nebo designy litých kol. S materiály si v rámci faceliftu tradičně pohráli i uvnitř. Řidič má před sebou nový pětipalcový přístrojový štít ve stylu nedávno testovaného elektrického Mini SE.

Foto: Mini

Svítilny Mini Countryman po faceliftu

Loga divize Mini Electric zůstávají i na Countrymanu a nadále symbolizují plug-in hybridní provedení. Spojení patnáctistovky a elektromotoru o systémovém výkonu 165 kilowattů, 224 koní, nadále stačí na 55 až 61 kilometrů čistě elektrické jízdy. Díky lithium-iontové baterii s kapacitou 9,6 kWh.

Test Mini SE: Elektromobil, který vás bude bavit

AutoMoto

Všechny motory nově využívají mild-hybridní startér-generátor. Základem je provedení One s patnáctistovkou o výkonu 75 kW/102 k. Vrcholná zážehová verze S s dvoulitrem nabízí 131 kW/178 k. Z nabídky nemizí ani diesely a většina motorizací je k dispozici i s pohonem všech kol.

V závislosti na verzi je k dispozici manuální šestistupňová, dvouspojková sedmistupňová převodovka nebo samočinné skříně se šesti a osmi stupni. Ceny zatím zveřejněny nebyly.

Foto: Mini

Mini Countryman před aktuálním faceliftem

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám