Hlavní obsah

Mercedes ukázal nejostřejší AMG GT. Na silnice už nesmí

Mercedes vydal speciální sérii modelu AMG GT s názvem Track Series. Jedná se o ještě ostřejší verzi než Black Series, která je už podle názvu určena speciálně na závodní okruh. Značka tím oslavuje 55 let od vzniku AMG.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG GT Track Series

Článek

Oslava 55. výročí vzniku sportovního oddělení Mercedes-AMG je v plném proudu a německá automobilka představuje další speciální model. Jedná se o dosud nejostřejší verzi modelu AMG GT s názvem Track Series, která vznikne jen v omezeném množství.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG GT Track Series

Auto není vhodné zaměňovat s Black Series, protože novinka je určena pouze pro jízdu na trati a nikoli na běžné silnice. Na ostré verzi AMG je nicméně vůz založený. Automobilka pak tvrdí, že při navrhování limitované edici inženýři využili znalosti ze série závodů GT3 a GT4.

Mercedes-AMG oprášil označení Black Series a představuje nejostřejší verzi kupé GT

AutoMoto

Pod kapotou auta je dosud nejsilnější motor AMG, který se kdy k zákazníkům dostal. Jedná se o čtyřlitrový motor V8 s dvěma turbodmychadly poskytující výkon 734 koňských sil. Výkon je přenášen na zadní kola pomocí šestistupňové převodovky Hewland HLS. Autu nechybí nastavitelný závodní diferenciál nebo tlumiče Bilstein.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG GT Track Series

Co se vzhledu týče, auto dostalo osmnáctipalcová kola a závodní pneumatiky i ocelové brzdiče. Mercedes také vylepšil původní aerodynamický paket z Black Series, takže autu nechybí přední „lízátko” a obří zadní křídlo. V interiéru je pak Track Series skutečným závodním vozem. Má ochrannou klec i skořepinová sedadla.

Mercedes ukázal zaváděcí a zdravotnický vůz pro letošní sezonu formule 1

AutoMoto

Mercedes oznámil, že vyrobí limitovanou edici v počtu 55 kusů. Doporučená cena je 405 tisíc dolarů, tedy v přepočtu téměř 9 milionů korun. Očekává se ale, že hodnota vozu raketově poroste.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám