Hlavní obsah

Mercedes třídy G dostal pracovní verzi Professional

Novinky, Daniel Havlina

Mercedes-Benz na autosalonu IAA Mobility 2021 představil novou třídu G pro letošní modelový rok. Uvedla se i v nové výbavové linii s názvem Professional, která má vozu přidat praktičnost v terénu. Přináší novou standardní výbavu i další volitelné prvky.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy G Professional.

Článek

Nová linie exteriéru s názvem Professional byla k mání už v minulé generaci, nyní se vrací i do nabídky novinky. Třídě G má podle slov zástupců značky Mercedes-Benz dodat „mimořádně markantní offroadový vzhled“.

Součástí výbavy ve standardu jsou třeba ochranné mřížky předních světlometů, lapače nečistot vpředu i vzadu nebo zesílené pneumatiky na osmnáctipalcových kolech.

Mercedes pak pro linii Professional umožnil i celou řadu volitelné výbavy. Charakter auta má údajně podtrhnout příplatkový lak Mango, mezi výhody vozu pak bude patřit speciální nosič rezervy a střešní nosič zavazadel.

K němu lze připojit skládací střešní stan a linii Professional tak proměnit v obytný vůz. Všechny tyto doplňky jsou dodávány v matně černé shodně jako kola.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy G Professional.

Pro vůz je pak připravena i sada Night, která do černé vyladí i zpětná zrcátka, hvězdu Mercedes a označení modelu. V interiéru pak nové „géčko“ dostalo černé kožené čalounění a obložení z jasanového dřeva.

Test Mercedesu G 500: Nesmyslně dokonalý, pozérsky účelný

AutoMoto

Představená modelová řada Professional je podle Mercedesu první vlaštovkou, která odhaluje nově uspořádanou nabídku výbav pro třídu G, která se má plně představit v roce 2022.

Součástí rozšířené výbavy bude možné off-road od Mercedesu vybavit tmavě tónovanými bočními zadními okny nebo dekoračním osvětlením s 64 barvami. Model se bude také nabízet v dalších dvou výbavových liniích Exklusive a AMG v exteriéru a ve třech interiérech Standard, Exclusive a Superior.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám