Hlavní obsah

Mercedes třídy A bude i jako sedan, možná vznikne i kabrio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na americký trh zavítá Mercedes třídy A, ovšem jako sedan, nikoliv hatchback. Maďarský designér X-Tomi zpracoval na základě již odhaleného hatchbacku také dvoudveřové kabrio. S příchodem této verze na trh ale počítat asi nemůžeme.

Foto: X-Tomi

Mercedes A kabrio je jen ilustrace designéra X-Tomiho. Pro příznivce otevřených Mercedesů nelze dodat než bohužel.

Článek

Z mini-MPV, kterým třída A původně byla, se postupně stal hatchback. Koncem minulého týdne se představil ve své čtvrté generaci, označené W177. [celá zpráva]

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy A W177

Že bude v Evropě v prodeji s karoserií hatchback, je samozřejmé. Tentokrát zavítá i do Spojených států, kde dosluhující generace k mání nebyla. Dostane se tam ovšem nikoliv jako hatchback, nýbrž jako sedan. Uvedl to Brian D. Fulton, prezident kanadské divize Mercedesu.

„Naši kolegové ze Spojených států potvrdili, že budou prodávat jen verzi sedan nové třídy A,” řekl webu The Truth About Cars Fulton. V Kanadě podle něj budou k mání obě verze - hatchback i sedan.

Je reálné kabrio?

Maďarský designér X-Tomi jde ovšem s nabídkou karosářských verzí ještě dál. Na základě jednoho z obrázků pětidveřového hatchbacku stvořil dvoudveřový kabriolet.

Nakolik by bylo takové auto pro Mercedes rentabilní, je otázkou. Například Volkswagen prodával Golf Cabriolet naposledy v letech 2011-2016; byl založený na šesté generaci bestselleru a byl k mání i ve verzi GTI.

Reálně s příchodem otevřeného „áčka” počítat asi nemůžeme. Pro řadu zákazníků, kteří chtějí cítit vítr nad hlavou a je jim jedno, která náprava je poháněná, by však mohl být zajímavější volbou než Mini Cabrio, asi nejbližší konkurent.

Reklama

Výběr článků

Načítám