Hlavní obsah

Mercedes představuje malé Géčko, třída GLB nabídne sedm míst

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po několika upoutávkách a maskovaných testovacích vozech, které projížděly Prahou, tu máme GLB oficiálně. Mercedes-Benz tímto uvádí už osmé SUV do své modelové řady. A druhé kompaktní třídy.

Mercedes-Benz GLB představeníVideo: Mercedes-Benz

 
Článek

Abeceda u Mercedesu funguje, jak má. Proto nepřekvapí, že svými rozměry se první model, označený jako GLB, řadí mezi GLA a GLC. Na délku měří 4634 mm, je široký 1834 mm a vysoký 1658 mm, rozvor náprav činí 2829 mm. Platformou se řadí po bok nové třídy A.

Foto: Mercedes-Benz 5x

Ve vrcholném provedení je i štědře chromovaná maska chladiče.

Svým hranatým designem odkazuje na legendární třídu G, uvnitř pak vidíme hlavně prvky ze zmíněné třídy A, včetně infotainmentu MBUX, který upřednostňuje dotykové a hlasové ovládání. Ovšem Mercedes vůz propaguje hlavně po stránce praktičnosti. Zavazadelník může pojmout 560 litrů, anebo také třetí řadu sedadel. Ano, tento kompaktní crossover může být sedmimístný.

Foto: Mercedes-Benz

Tohle rozhodně není žádné kupé-SUV.

Foto: Mercedes-Benz

Zaujme okenní linie.

K pohonu slouží čtyřválce. V zážehovém případě jde o GLB 200 s třináctistovkou o výkonu 120 kilowattů (163 koní), sedmistupňovou automatickou převodovkou a pohonem předních kol. Druhou možností je dvoulitr u verze GLB 250, který zajistí 165 kW (224 k). Tehdy má automat stupeň navíc a dostanete i pohon všech kol.

Foto: Mercedes-Benz

Interiéru dominuje infotainment MBUX, který se postupně probojovává napříč modelovou řadou.

Foto: Mercedes-Benz

Interiéru dominuje infotainment MBUX, který se postupně probojovává napříč modelovou řadou.

Pokud holdujete raději černé tankovací pistoli, na výběr je GLB 200d s výkonem 110 kW (150 k) s pohonem předních či za příplatek všech kol, nebo GLB 220d se 140 kilowatty (190 k) a striktně čtyřkolkou. Vždy však s osmistupňovou samočinnou skříní.

Novinka přijde na trh ještě letos, ceny ani zahájení předprodejů zatím nejsou jasně stanovené.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám