Hlavní obsah

Mercedes poutá na rodinnou třídu T

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Užitková divize Mercedesu zveřejnila další informace i první podrobnější fotografii nové třídy T. Osobní varianta modelu Citan se zcela představí 26. dubna.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy T

Článek

Po vzoru větší užitkové řady, která se u Mercedesu jmenuje Vito v užitkové a třída V coby osobní varianta, se i menší dvojice svými názvy oddělí, aby se rodinná verze marketingově lépe přiblížila modelům divize osobních mercedesů.

Vedle kompaktní dodávky Citan, která se ve druhé generaci představila v loňském roce, tedy Němci chystají i třídu T. Osobní verze samozřejmě sdílí stejný základ, platformu, karoserii a klíčové komponenty. To znamená, že bude rovněž blízce příbuzná s novým Renaultem Kangoo.

Renault představuje nové Kangoo. Má chytré dveře a elektrickou variantu

AutoMoto

Mercedes říká, že nová dodávka má sportovní a emotivní design, prostorný a variabilní interiér, praktické posuvné dveře a také „komfort, konektivitu, vysokou kvalitu a bezpečnost typické pro Mercedes“.

„S novým uspořádáním a designem třídy T jsme dosáhli spojení funkčnosti a potřebnosti,“ říká Gorden Wagener, hlavní designér. Zatím lze z novinky vidět jen příď, které nechybí typické prvky mercerdesů, od citanu se však radikálně neliší.

Mercedes představuje citan nové generace

AutoMoto

Třída T nabídne řadu spalovacích motorů, pravděpodobně zejména zážehové třináctistovky a vznětové patnáctistovky z dílny Renaultu. Bude protipólem k elektrické verzi téhož. Ta se bude jmenovat EQT, předprodukční koncept už Mercedes rovněž ukázal v loňském roce.

Nová třída T se představí 26. dubna ve 14 hodin.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám