Hlavní obsah

Mercedes poodhaluje novou třídu S

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po několika únicích, které odhalily téměř vše, začíná Mercedes svou vlajkovou loď, novou třídu S, pomalu představovat také oficiální cestou. Záběr na příď potvrzuje předešlé vizualizace.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz poutá na třídu S

Článek

Novou třídu S potkáte už několik měsíců coby maskovaný prototyp v Praze, nedávno navíc unikly fotografie nemaskovaného prototypu zvenčí i zevnitř. Jejich věrnost potvrzuje nový snímek přímo od automobilky.

Vlajkový Mercedes nafocen bez maskování. Nová třída S v interiéru šokuje

AutoMoto

Na přídi nechybí klasická hvězda nad velkou maskou chladiče, světlomety jsou rozděleny do tří segmentů s modrým podsvícením. Zvenčí jde tak spíše o evoluci typických tvarů.

Revoluce se podle dříve zveřejněných snímků odehraje až uvnitř. V interiéru bude dominantou vertikálně umístěný displej infotainmentu.

Po Praze jezdí maskovaný Mercedes třídy S v nové generaci

AutoMoto

Pod kapotou se díky 48V palubní soustavě objeví převážně mildhybridní jednotky, ovšem na přesný výčet pohonných jednotek si ještě počkáme. Šéf Daimleru Ola Källenius zatím slibuje opravdu komfortní svezení.

Oficiální představení se má podle vyjádření automobilky na sociálních sítích odehrát ještě letos v druhé polovině roku. Původní plány počítají se začátkem výroby v září. V příštím roce má standardní třídu S doplnit ještě elektromobil EQS.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám