Hlavní obsah

Mercedes po Karlu Gottovi zamířil do sbírky fanouška

Novinky, Marek Bednář

Mercedes-Benz třídy S po zpěváku Karlu Gottovi už má nového majitele. Prodal se během několika dnů a zamířil do garáže nejmenovaného českého sběratele, který je zároveň Gottovým fanouškem.

Foto: Sbazar.cz

Mercedes-Benz S500 po Karlu Gottovi

Článek

Nedávná zpráva o tom, že je na prodej Mercedes S500 gen. W220, jehož prvním majitelem byl jeden z nejznámějších českých zpěváků Karel Gott, oblétla internet před několika dny. Nyní už víme, že vůz má nového majitele.

Mercedes Karla Gotta je na prodej, za prvního majitele si připlatíte

AutoMoto

Nebyl jmenován, ale podle informací od firmy, jež zprostředkovala prodej, pochází tento člověk z České republiky, je fanouškem Gotta a zároveň má vztah k historickým vozidlům. Auto nekoupil přímo z pozůstalosti po Gottovi, mezi zpěvákem a současným majitelem byl ještě jeden, který ho nyní nabídl k prodeji.

Foto: Sbazar.cz

Mercedes-Benz S500 po Karlu Gottovi

K vozu náležely dva důležité artefakty - osvědčení o registraci s Gottovým jménem a původní registrační značka, ještě bez modrého proužku EU na levé straně. Touto značkou je vůz stále opatřen.

Byl inzerován i na webu Sbazar a fotografie ukazovaly na velmi dobrý stav, což potvrzuje i prodejce. Měl najeto zhruba 223 tisíc kilometrů, ale po celý život dostával perfektní péči. Cena odpovídala spíš osobě prvního majitele než autu samotnému - 649 tisíc korun.

Foto: Sbazar.cz

Mercedes-Benz S500 po Karlu Gottovi

Generace W220 je čtvrtou v rodu vlajkových lodí stuttgartské značky. Vyráběla se v letech 1999 až 2005. Nejen elegancí, ale i 485 tisíci prodanými kusy předčila předchozí třetí, na pohled hranatější vydání. Gott v průběhu let vlastnil několik dalších „eskových” mercedesů, včetně poslední šesté generace W222.

Reklama

Výběr článků

Načítám