Hlavní obsah

Mercedes ještě zrychlí přechod na elektromobily

Německý automobilový koncern Daimler zrychlí zavádění elektrických aut, informoval v pátek na webu německý hospodářský měsíčník Manager Magazin s odvoláním na obeznámené zdroje. Mnoho z elektromobilů, jejichž uvedení automobilka plánovala na roky 2024 a 2025, se na trh dostane o rok dříve. Jejich ekvivalenty s pohonem na fosilní paliva z modelové řady Daimleru postupně zmizí.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz EQC 400 4Matic

Článek

Šéf automobilky Ola Källenius chce změnu oznámit před letními prázdninami a plánuje den otevřených dveří pro investory, napsal Manager Magazin. Mluvčí Daimleru odmítl zprávu komentovat.

Výrobce luxusních automobilů Mercedes-Benz už v březnu informoval, že přechod k elektrickým autům uspíší. Harmonogram transformace přitom nezveřejnil. Někteří výrobci aut už oznámili, že přejdou pouze na elektrický pohon.

Mini uvede poslední nový model se spalovacím motorem v roce 2025

AutoMoto

Například Volvo toho chce dosáhnout do roku 2030. Nevládní organizace Evropská federace pro dopravu a životní prostředí tento týden uvedla, že některé automobilky, například Daimler, s vyřazováním aut na fosilní pohon z výroby výrazně nespěchají.

Vedle produkce vozů Mercedes-Benz je Daimler největším výrobcem nákladních automobilů na světě. Pod divizi nákladních vozů spadá i značka autobusů Setra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám