Hlavní obsah

Mercedes bude mít po 44 letech superluxusní kabriolet, vychází z nového S Coupe

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stuttgartská značka Mercedes představí na nadcházejícím autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem nový kabriolet. Vychází z aktuálního modelu S Coupe a je tedy jasné, že půjde o mimořádně luxusní (a drahý) otevřený vůz.

Foto: Mercedes-Benz

Upoutávka na nový luxusní kabriolet vycházející z Mercedesu S Coupe

Článek

Mercedes novou třídu S Cabrio neskromně tituluje coby „nejkomfortnější kabriolet na světě”. Takto velký a luxusní otevřený vůz neměla stuttgartská automobilka v nabídce dlouhých 44 let. Naposledy to byl model 111 a 112 v roce 1971. Ten také uvidíte na první fotografii zveřejněné coby upoutávku na letošní frankfurtský autosalon.

K otevřené verzi Mercedes nic bližšího neřekl, zopakujme si tedy informace o uzavřené variantě. Jde o jedno z největších kupé na světě. Na délku měří 5027 mm, je široké 1899 mm a vysoké 1411 mm. Rozvor náprav má hodnotu bezmála tří metrů - 2945 mm je hodnota, na kterou jsou vzadu zvyklí majitelé luxusních sedanů. Kola mají rozměr nejméně osmnáct palců, k dostání jsou ale i „dvacítky“.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy S Coupe (2014)

Pod kapotou S Coupé je výhradně osmiválcový motor, později se nabídka rozšíří o sportovní verzi AMG. Zatím není jisté, zda se pod kapotou neobjeví i šestiválec, nic menšího ale toto obrovité kupé pohánět nebude.

Zatím jedinou verzi S 500 Coupé pohání 4,6litrový V8, který ze sebe vydává až 455 koní (335 kW) a 700 Nm.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy S Coupe (2014)

Reklama

Výběr článků

Načítám