Hlavní obsah

McLaren Artura se v závodní verzi zbavil hybridního ústrojí

Britská automobilka McLaren představila nový závodní model Artura GT4. Jedná se o verzi čistě na okruh, která je o 130 kilogramů lehčí než silniční auto a postrádá plug-in hybridní jednotku.

Foto: McLaren

McLaren Artura GT4

Článek

Závodní verze McLarenu Artura byla představena v rámci příprav na slavný Festival rychlosti v Goodwoodu. Aby vyhověl předpisům závodní kategorie GT4, musel se vůz zbavit přebytečné váhy a především plug-in hybridní jednotky.

Už i McLaren připravuje SUV. Bude jezdit na elektřinu

AutoMoto

Novinka nahradí o více než 100 kilogramů těžší speciál 570S GT4. Za váhovou úsporou stojí například výměna motorů, protože McLaren přistoupil k použití V6 namísto V8.

Motor by ale i tak měl být dostatečně silný, aby tvořil adekvátní konkurenci pro své protivníky. Díky menšímu motoru se naopak mohla zvětšit nádrž na 110 litrů paliva.

Foto: McLaren

McLaren Artura GT4

Motor doplňuje nová sedmistupňová převodovka s kratšími převodovými poměry a mechanický samosvorný diferenciál. Samozřejmostí je, že závodní verze dostala agresivní bodykit, která se skládá z nového splitteru a nového zadního křídla.

McLaren F1 slaví třicet let od vstupu na scénu. Dodnes překypuje superlativy

AutoMoto

Vůz bude mít premiéru na okruhu už 23. června. Potenciální zájemci by pak měli automobilce za novinku vysázet 200 tisíc liber, tedy v přepočtu přibližně šest milionů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

McLaren, Aston Martin a Morgan mají nové šéfy

Někdejší šéfové výrobců italských supersportů pronikají do britských konkurenčních značek, může se zdát ze zpráv o změnách ve vrcholovém managementu značek...

Výběr článků

Načítám