Hlavní obsah

Mazda do Ženevy přiveze kombíkovou šestku a dvě starší studie

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mazda odtajnila, čím se za čtyři týdny pokusí zaujmout návštěvníky autosalonu ve švýcarské Ženevě. Kromě dvou starších studií Vision Coupe a Kai to ve světové premiéře bude omlazená Mazda6 kombi.

Foto: Mazda

První fotografie nové Mazdy6 kombi

Článek

Podle první zveřejněné fotografie to vypadá, že změny jsou proti verzi před faceliftem menšího charakteru. Kromě praktičtější verze kombi si na stánku Mazdy odbude svou evropskou premiéru také verze sedan.

Stejně jako u sedanu, i u kombi najdete větší mřížku chladiče. Standardem jsou nyní LED světlomety, mlhovky jsou jinak umístěné. Na výběr jsou kola v odlišném designu (17-19 palců), tím výčet změn viditelných na první pohled končí.

Foto: Mazda

Mazda6 (2017)

Mazda slibuje, že podvozek u nové „kombíkové šestky” bude stejně jako v případě sedanu přenášet méně vibrací a hluku. Zároveň by měli majitelé dostat lépe naladěné řízení. Osmipalcový displej multimediálního systému má lepší pozorovací úhly, jinak zůstal nezměněn - v nabídce je ještě sedmipalcová varianta. Korekcemi naopak prošly výdechy klimatizace a její ovladače. Interiér je díky tomu o něco pohlednější.

Foto: Mazda

Současná Mazda6 kombi

Stávající „šestka“, představená už v roce 2012, je dlouhá 4870 mm, široká 1840 mm a vysoká 1450 mm. Rozvor náprav má nyní hodnotu 2830 mm. Zavazadelník v případě sedanu pojme 483 litrů nákladu, kombi zvládne 522 litrů.

Dále budou u Mazdy k vidění dvě studie - Vision Coupe a Kai - známé již z premiéry na tokijském autosalonu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám