Hlavní obsah

Mazda 2 příští generace bude převlečenou Toyotou Yaris

Novinky, Daniel Havlina

Sdílení platforem se dotkne i japonské automobilky Mazda. Podle posledních zpráv bude nová Mazda 2 stát na základech hybridní Toyoty Yaris. Podle výrobce se jedná o úsporný krok, ze kterého budou obě strany profitovat.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Toyota Yaris Hybrid Premiere Edition

Článek

Toyota znovu ukazuje, že je o její platformy velký zájem. K Suzuki, které už využívá základy vozů Toyota pro své modely Swace a Across, se přidá i Mazda.

Modelem, který dostane základy Toyoty, by měla být nová Mazda 2, tedy malý hatchback. Takový záměr automobilka uvedla na prezentaci finančních výsledků za rok 2020.

Za volantem Suzuki Swace: Corolla s mimozemskou tváří

Testy

Vůz by se měl dostat na trh koncem příštího roku a jako základ mu poslouží hybridní ústrojí Toyoty Yaris. Z partnerství značek mohou nyní profitovat obě strany. Mazda tvrdí, že se technika jeví jako ideální právě pro model 2.

Zdá se tak, že novinka si zachová také motorizaci v podobě 1,5litrového benzínového motoru, elektromotoru a automatické převodovky se systémovým výkonem 115 koní.

Test Toyoty Yaris Hybrid: Evropské auto roku jezdí milionově, stojí půl

Testy

Není však zcela jasné, zda půjde jen o přeznačkované auto se shodnou karoserií, jak naznačují testovací prototypy, nebo zda Mazda připraví odlišný design.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám