Hlavní obsah

Limuzína z tryskáče? Společnost předělala letadlo na extravagantní automobil

Novinky, mšv

Létající automobily jsou hudbou daleké budoucnosti. Naopak auto z letadla už vyrobila americká společnost Jetsetter sídlící ve státu Illinois. Jedná se o limuzínu z tryskáče, která dostala název Limo-Jet. A díky kompletní úpravě může vozítko zcela legálně i na silnici.

Foto: Jetsetter/Limo-Jet

Vozítko může legálně na silnici.

Článek

Bližší informace o další plánované výrobě společnost zatím nezveřejnila. Myšlenka na bizarní vozítko se ale zrodila prý už v roce 2006, uvedl server Luxury Launches.

„Po dlouhých a dlouhých rocích krve, potu a slz vám konečně můžete představit první limuzínu z tryskáče na světě. Je toho mnoho, co vám chceme říct, a je také mnoho lidí, kteří se na výsledku podíleli. Děkujeme všem, co nás podpořili,“ uvedla společnost na Facebooku.

Trysková limuzína se jeví jako ideální vozidlo například na svatební večírky, interiér je totiž vybaven množstvím světel, reproduktorů nebo obrazovek. Původní kokpit letadla byl nahrazen jedním místem pro řidiče, které je rovněž obklopeno obrazovkami. Ty mají šoférovi pomoci vybalancovat obří automobil na silnicích.

Přestože byl na vozidlu zachován prvek letadlových motorů, nejsou použity k pohánění limuzíny, ale spíše na okrasu — jsou i barevně podsvícené. Místo toho je použit motor V8, který zcela klasicky uvádí do pohybu kola.

Reklama

Výběr článků

Načítám