Hlavní obsah

Lexus UX: futuristický crossover se odhaluje

Je to příjemné, když někdo může dělat svou práci bez omezení. Zvláště pokud je to práce zajímavá a tvořivá, jakou má například designér. Šéf studia ED2 Simon Humphries tuhle příležitost měl a výsledkem jeho snažení je koncept Lexus UX.

Foto: Lexus

Lexus UX Concept

Článek

Měl možnost vytvořit něco zcela originálního, co by posunovalo design kus dopředu, bylo typickým představitelem značky Lexus a zároveň bylo vhodným autem pro současné lidi. A tak vznikl vůz stylem zevnitř-ven, kdy byl nejdříve naplánován ultramoderní čtyřmístný interiér s téměř holografickými ukazateli.

Sedadla jsme si už jednou představovali – jsou vyrobena ze speciálního materiálu, který je z jakéhosi syntetického pavoučího hedvábí. Sedadla jsou místěna docela nízko vzhledem ke konstrukci vozu. Je to spíš posezení jako v kupé, než jako v SUV. Ale vlastně SUV to není.

Foto: Lexus

Lexus UX Concept

Foto: Lexus

Lexus UX Concept

Takže pojďme ven, ať si to rozklíčujeme. Auto o rozměrech 4,4 x 1,9 x 1,5 m s rozvorem náprav 2,6 m vypadá na první pohled jako SUV. Jenže jak je vidět z rozměrů, tak horké to s tím SUV nebude. Tohle jen jako terénní auto vypadá, ale světlou výškou byste obrali první vyšší obrubník, u kterého byste parkovali.

Tohle auto je jen koncept. Zatím. Lexus si totiž nechal patentovat jména UX200 a UX250. Takže se možná zanedlouho objeví trochu sériovější crossover, který se postaví po bok tak žádaného Lexusu NX.

Foto: Lexus

Lexus UX Concept

Foto: Lexus

Lexus UX Concept

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám