Hlavní obsah

Lexus přiveze do Ženevy hybridní LS 500h

Novinky, maž

Luxusní odnož japonské Toyoty odhalila své plány na nadcházející autosalon v Ženevě. Tam se ve světové premiéře ukáže hybridní provedení velkého sedanu LS.

Foto: Lexus

Lexus LS 500h – první fotografie

Článek

Na lednovém autosalonu v Detroitu Lexus ukázal provedení s přeplňovaným 3,5litrovým benzínovým šestiválcem, do Ženevy se chystá hybridní varianta s označením LS 500h. Automobilka ale zatím u hybridu neuvedla technické parametry.

V případě benzínové verze činí výkon 310 kW (415 k) a točivý moment 600 Nm. Motor je spojen s desetistupňovým automatem a ten rozvádí sílu buď jen na zadní, nebo na všechna kola. S pohonem jedné nápravy auto zrychlí na stovku za 4,5 sekundy.

Foto: Lexus

Lexus LS

Lexus LS stojí na prodloužené platformě GA-L, kterou už firma používá u kupé LC 500. Jenže tady na ní sedí ohromný vůz s délkou 5235 mm, šířkou 1900 mm a výškou jen 1450 mm. Rozvor je ohromných 3125 mm. Auto dostalo mnohé novinky v oblasti technologie konstrukce karoserie, takže je o devadesát kilogramů lehčí než předchůdce. Více najdete v našem původním článku. [celá zpráva]

Lexus LS 500d se na ženevském autosalonu odhalí v úterý 7. března krátce před 13. hodinou.

Foto: Lexus

Lexus LS

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám