Hlavní obsah

Lexus ES prošel další modernizací, vyřešila největší slabinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedan vyšší střední třídy od Lexusu dostal po loňském rozsáhlejším faceliftu další dílčí modernizaci. Do interiéru se dostal nový infotainment, který si premiéru odbyl v crossoveru NX.

Foto: Lexus

Lexus ES po modernizaci

Článek

Graficky zaostalý a složitě členěný informačně-zábavní systém s dotykovou ploškou na středovém tunelu byl u Lexusu ES považován za největší slabinu již od uvedení nového modelu v roce 2018.

Ponechal si jej i po faceliftu v loňském roce, nyní však limuzína přijíždí s novým systémem. Dotyková ploška na středovém tunelu je minulostí, nahradily ji držáky na nápoje a panel pro bezdrátové dobíjení.

Test Lexusu ES 300h: Podivínská oáza klidu

AutoMoto

Dotyková je nyní obrazovka, která zobrazuje nový systém s jednodušším členěním a novou grafikou.

Nové funkce zahrnují bezdrátovou integraci chytrých telefonů prostřednictvím Apple CarPlay nebo kabelové připojení přes Android Auto.

Navigace nově pracuje s podklady na takzvaném cloudu, je tedy stále připojená k internetu pro aktualizace a vyhledávání optimální trasy.

Jak se žije s kamerami místo zrcátek? Digitální řešení Lexusu potěší i zklame

Testy

S novým infotainmentem se váže také pokročilé hlasové ovládání. Reaguje na hlasové příkazy například pro snazší volání, ovládání audiosystému a klimatizace nebo hledání na internetu. Asistent podporující 19 různých evropských jazyků včetně češtiny podle Lexusu rozpoznává a reaguje na pokyny zadávané přirozenou řečí – například ke zvýšení teploty v kabině má stačit říci „je mi zima“.

Další změna v interiéru se týká nabízených barevných provedení, změny se dotkly i vnějšího vzhledu ES s uvedením nové výbavové linie F Sport Design, která se odlišuje černými 19palcovými litými koly, nabídkou 10 odstínů karoserie a čtyř barevných provedení interiéru.

Lexus ES v tomto modelovém provedení se začne vyrábět letos v srpnu a první vozy by měly do autosalonů dorazit v říjnu 2022.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám