Hlavní obsah

Levná tesla má být už ve stadiu prototypu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už víme, že čínská divize automobilky Tesla chystá levnější vůz pro trhy celého světa. Podle údajně dobře informovaného zdroje by tento vůz měl být už nyní ve stadiu prototypu. Testování má začít ještě letos.

Foto: Aly Song, Reuters

Tesla

Článek

Spekulace o tom, že automobilka Tesla připravuje malý a levný elektrický hatchback, dostávají novou šťávu. Podle čínského zdroje, který má být spolehlivý a dobře informovaný, už takové auto v Číně existuje ve stadiu prototypu.

Není nicméně řeč o kopii, třebaže čínské automobilky jsou bezostyšným kopírováním západních aut proslulé. Jde o kompaktní hatchback, který měla vyvinout a dostat do výroby čínská divize automobilky Tesla pro celý svět.

Tesla chce představit elektromobil s cenou do 600 tisíc

AutoMoto

Oním zdrojem je profil s názvem „Ne Čeng Siao-kchang” na čínské sociální síti Weibo. Ten už v minulosti přinesl řadu zvěstí, které se později ukázaly být pravdivými. To sice nezaručuje, že bude mít pravdu i tentokrát, ovšem jeho zprávy souzní s některými jinými, staršími.

Zejména se už ví o tom, že čínská divize Tesly skutečně pracuje na autě menším než Model 3 a že by v druhé polovině letošního roku mělo začít jeho testování.

Přesto, na Teslu je dost neobvyklé, aby nové auto vyvíjela – vyjma pár náznaků ze strany Elona Muska – v relativní tajnosti. Všechna ostatní auta ukázala, nebo aspoň slibovala, roky před dokončením vývoje a spuštěním prodejů. O chystaném malém hatchbacku zatím nevíme téměř nic – kromě vývoje a výroby v Číně pro celý svět snad jen to, že by měl stát okolo 25 tisíc dolarů, tedy 536 tisíc korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám