Hlavní obsah

Land Rover poutá na osmimístný defender, dorazí na konci května

Land Rover po řadě spekulací a špionážních fotografií na konci tohoto měsíce skutečně představí největší verzi modelu Defender s přízviskem 130. Osmimístná varianta zaujme v hierarchii nejvyšší místo před modely 90 a 110.

Foto: Land Rover

Land Rover Defender 130

Článek

Novinka v nabídce Land Roveru, nejdelší a nejprostornější defender v historii značky, dorazí 31. května letošního roku. Nabídne prodloužený rozvor, osm sedadel v uspořádání 2-3-3 a spoustu místa na nohy, ale i v zavazadlovém prostoru.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Land Rover Defender ve třídveřové verzi 90

O designu novinky hodně napověděla upoutávka, kterou Land Rover oficiálně ukázal během tohoto týdne. Jedná se o bílý Defender 130 v pouštních dunách, který má už na první pohled delší střechu, a především zadní okno na boku. Jinak ale auto zůstává prakticky nezměněné a velkou většinu dílů karoserie sdílí s modely 90 a 110.

Test Land Roveru Defender 90: Moderní, ale předloze věrný

Testy

Land Rover začne okamžitě po představení na konci měsíce přijímat na novinku objednávky. První modely se pak k zákazníkům dostanou v srpnu letošního roku. Očekává se, že značka ponechá pod kapotou nejdelší 130 stejné motory jako u menších verzí, tedy především řadové šestiválce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám