Hlavní obsah

Land Rover Defender přijíždí v prodloužené osmimístné verzi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Offroad od Land Roveru dostal v nové generaci třetí délku karoserie. Verze 130 sveze do těžkého terénu osm lidí, přitom za třetí řadou zbývá i slušný zavazadelník.

Land Rover Defender přijíždí v prodloužené osmimístné verziVideo: Land Rover/Novinky.cz

 
Článek

Land Rover Defender je aktuálně k mání jako třídveřová „devadesátka” a pětidveřová 110. Nová varianta 130 má shodný rozvor náprav jako verze 110, tedy 3022 mm. Nejdelší verze se však liší o 340 mm delším zadním převisem, defender tak narostl na celkových 5358 mm.

Foto: Land Rover

Land Rover Defender ve verzích 90, 110 a 130

Milimetry navíc slouží především pro třetí řadu sedadel. Při sklopené druhé a třetí řadě nabídne zavazadelník až dodávkových 2291 litrů objemu. V pětimístné konfigurací má 1232 litrů. V osmimístném stavu je za třetí řadou k dispozici ještě 389 litrů.

Foto: Land Rover

Land Rover Defender 130

Díky hranatému půdorysu se navíc podařilo vytvořit nevšední konfiguraci sedadel 2+3+3.

Foto: Land Rover

Land Rover Defender 130

Každá řada má svůj vlastní ventilační systém, volitelná je čtyřzónová klimatizace. Nastupování do třetí řady má být snadné díky sklopné a pohyblivé druhé řadě sedadel.

Test Land Roveru Defender 90: Moderní, ale předloze věrný

Testy

Jinak se verze 130 od jiných defenderů zásadně neliší. Novinku pohání řadové zážehové a vznětové šestiválce s mildhybridním pohonem, spárované se samočinnou osmistupňovou převodovkou a pohonem všech kol. Vůz může táhnout až 3720 kilogramů a má maximální užitečnou nosnost 798 kg.

Ceny nové verze zatím automobilka nezveřejnila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám