Hlavní obsah

Land Rover chystá klíčový model aneb Co nabídne nový Range Rover Sport

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký Range Rover, jeden z ikonických luxusních off-roadů, už pomalu stárne a výrobce, automobilka Jaguar Land Rover, už chystá jeho nástupce. Společně s ním dorazí i populární menší model Sport.

Foto: LL, Novinky

Range Rover (Ilustrační foto)

Článek

Plánům britské automobilky Jaguar Land Rover se podrobně věnoval server Autocar. Range Rover Sport podle nich dorazí na trh už v roce 2022, tedy rok po uvedení svého většího a silnějšího sourozence, jehož čeká premiéra v roce 2021.

Podle Autocaru je pravděpodobné, že největší soupeř Porsche Cayenne, tedy nový Sport, nebude sázet na žádnou převratnou změnu designu a na trh dorazí s podobným vzhledem, jaký má dnešní, brzy už sedmiletá verze Sportu. Ta bude letos vylepšena přidáním šestiválcového motoru s mild-hybridní technologií.

Číňané naklonovali Range Rover, stojí sedmkrát méně

AutoMoto

Směrem k výrazné elektrifikaci Sportu se pak bude pravděpodobně ubírat i budoucí verze. Očekává se, že středně velké SUV bude stát na nové sdílené platformě MLA, kterou jako první využije sedan Jaguar XJ EV.

Ta je velmi lehká, vyrobená z hliníku a konstruktérům umožňuje jak instalaci běžného spalovacího motoru, tak i hybridních, plug-in hybridních a v neposlední řadě čistě elektrických hnacích jednotek. Právě rozšíření motorizací by mělo Range Rover Sport přiblížit konkurenci od BMW nebo Mercedesu.

Foto: Land Rover

Range Rover Sport

Nejvýkonnějším motorem Range Roveru Sport by neměl údajně být velký osmiválec, jaký s největší pravděpodobností dostane velký „range“ v roce 2021, ale menší, řadový šestiválec. Je také pravděpodobné, že mimo šestiválce vsadí JLR na čtyřválcové motory ve spolupráci s elektrickými agregáty a očekává se, že budou pocházet z dílen BMW.

Další plány Land Roveru: Levný základ i luxusní kočár

AutoMoto

Samozřejmostí už zůstává, že i nový model Sport bude, stejně jako ten současný, představovat vrcholný luxus, ale i praktičnost, díky které je to i nyní nejvýdělečnější model od Jaguar Land Roveru. I proto mu inženýři automobilky věnují velkou pozornost. Jeho cena se bude pohybovat okolo dvou milionů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám