Hlavní obsah

Lamborghini nechce riskovat: čtyřdvéřové Estoque se odkládá

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský výrobce supersportovních vozů chtěl svůj sportovně-luxusní sedan pro čtyři cestující představit do tří let. Zatím zůstalo pouze u krásné studie, sériová verze je v nedohlednu - vedení automobilky totiž projekt pozastavilo. Neznamená to, že Estoque nikdy nevyjede, jeho uvedení na trh je ale ve hvězdách.

Článek

Koncept Lamborghini Estoque pohání desetiválec známý z modelu LP-560, finální výkon činí 560 koňských sil. Se svojí délkou přes pět metrů jde v případě Estoque pro pohodlné (a při tom stále sportovní auto), do kterého se vejde až čtveřice cestujících.

Vzhled je typický pro italskou značku a soudě podle fotek, hodně povedený. Ostře řezané tvary vypadají báječně. Mezi hlavní konkurenty tohoto čtyřdvéřového Lamborghini měl patřit Porsche Panamera a Aston Martin Rapide.

Důvodem pro zastavení projektu nového Lamborgini je prý špatná situace na automobilovém trhu a potažmo finanční náročnost při vývoji nového vozu. Sériová verze měla vyjet nejpozději v roce 2012, nyní je jasné, že to bude rozhodně později nebo v horším případě nikdy.

Lamborghini Estoque - studie čtyřdvéřového sedanuFOTO: Lamborghini

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám