Hlavní obsah

Lamborghini 5-95 Zagato: Retro oslava narozenin, vznikl jediný kus

Novinky, maž

Italská karosárna Zagato letos slaví 95 let od svého založení. Dárkem k narozeninám se stalo upravené lamborghini, které společnost ukázala na soutěži elegance Villa d’Este u italského jezera Como.

Foto: Zagato

Lamborghini 5-95 Zagato (2014)

Článek

Zatím poslední model karosárny Zagato, která s automobilkou ze Sant’Agata Bolognese spolupracuje od šedesátých let, stojí na podvozku již nevyráběného modelu Lamborghini Gallardo LP 570-4. Vznikne pouhý jeden kus, který již má svého majitele.

Z hlediska designu nezůstal kámen na kameni. Ostře řezané tvary původního gallarda nahradila přední maska připomínající otevřená kapří ústa. Jiná jsou i přední a zadní světla. Vzadu je i jiný difuzor, čtveřice koncovek výfuku zůstala zachována, provedení je ale od výchozího modelu odlišné. Jako celek působí auto retrospektivně, zda jde o pohledný model či nikoliv, posuďte sami.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Gallardo LP 560-4 (2012)

Do interiéru nás  slavná milánská karosárna nahlédnout nenechala. Jediný vyrobený kus už má svého majitele, jde o sběratele Alberta Spiesse. Cena, za jakou Zagato auto prodalo, zveřejněna nebyla.

Foto: Zagato

Lamborghini 5-95 Zagato (2014)

Foto: Zagato

Lamborghini 5-95 Zagato (2014)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám