Hlavní obsah

Kožená sedadla si do budoucích vozů Mini nekoupíte, kvůli ekologii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mini se v budoucích modelech chystá zbavit koženého čalounění. Uvedl to šéf designérů značky Oliver Heilmer v rozhovoru pro britský magazín Autocar.

Foto: Mini

Mini Cooper v edici k 60. výročí.

Článek

„V budoucnu již nebudeme potřebovat kůži, protože nevěříme, že je udržitelná,“ řekl Heilmer s tím, že je „naprosto přesvědčen, že budeme mít moderní a vysoce kvalitní výrobky bez kůže“.

Absence kožené varianty je však jen část nového přístupu značky Mini k interiérům. „Tkanina v sedadlech je nyní 100% recyklovaná. Podšívka pod ní je ze 70 procent recyklovaná. Hledáme nadčasový přístup. Sezonní design není naším cílem,“ dodal Heilmer.

Mini prošlo modernizací, má adaptivní tlumiče a výraznou příď

AutoMoto

Odklon od hovězí kůže v interiéru lze pozorovat napříč automobilovým průmyslem. Především v elektrických modelech ji postupně omezují například Polestar, Audi nebo Volkswagen. Luxusně zpracovanou tkaninou či umělou kůží chce zaujmout například i Škoda Enyaq či vozy Range Rover.

Foto: Mini

Oliver Heilmer, šéf designu automobilky Mini.

Související témata:

Výběr článků

Načítám