Hlavní obsah

Konkurence pro Škodu Vision IN: V Dillí se s malým crossoverem předvede i Kia

Kia oficiálně představila skici kompaktního crossoveru ve formě konceptu pro Auto Expo 2020, které se bude konat mezi 5. a 12. únorem v indickém Novém Dillí. Na stejném místě přitom bude svůj koncept předvádět i Škoda.

Foto: Kia

SUV koncept Kia pro Auto Expo 2020 v Novém Dillí

Článek

Automobil by měl být podle oficiálních zpráv vyráběn pouze pro lidnatý indický trh, ale podle zatím dostupných snímků převzal vše, co jiné modely od Kii. Má sportovní styl, typickou mřížku chladiče připomínající tygří tlamu či elegantní LED světlomety.

Kia a Hyundai letos plánují elektrifikovat svá SUV

AutoMoto

Jak už to u koncepčních automobilů bývá, vozidlo má velmi mohutnou karoserii, malá zpětná zrcátka, objemné blatníky, velkou světlou výšku i obří kola.

Očekávejme ale, že produkční verze bude jistě alespoň částečně odlišná. Vývoj tohoto vozu má skončit letos v létě a na řadu přijde produkce.

Foto: Kia

SUV koncept Kia pro Auto Expo 2020 v Novém Dillí

Korejská automobilka ostatně s myšlenkou na další SUV koketuje už delší dobu. Již dříve byli inženýři viděni při testování SUV QYi, které je založeno na stejné architektuře jako Hyundai Venue, rovněž vyráběné pro indický trh.

Logo z křišťálu a osvětlená záď, Škoda odhaluje detaily nového levného crossoveru pro Indii

AutoMoto

Očekává se, že Kia převezme i malé rozměry tak, jak se na indickém trhu sluší a patří. Podobný design s velkou dotykovou obrazovkou infotainmentu nebo bezdrátovou nabíječkou či odvětrávanými sedadly lze čekat i v interiéru.

Koncepční SUV by mohlo v budoucnu pod kapotu dostat benzinové motory se zdvihovým objemem 1,0 litru a turbodmychadlem a rovněž i atmosférické motory 1,2 litru. Je možné, že se k nim přidá i naftový čtyřválec 1,5 litru.

Kia chystá nové logo, po internetu zatím koluje neoficiálně

AutoMoto

V Indii hodlá mimo Kii svůj koncept představit i česká automobilka Škoda, která na tamním trhu vidí extrémní potenciál. Bude stát na platformě MQB A0 In uzpůsobené pro tamní trh. Do budoucna prý v Mladé Boleslavi počítají až se čtyřmi modely pro Indii.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám