Hlavní obsah

Kompaktní SUV od Alfy Romeo je za rohem. Tonale má přijít na trh v listopadu

Novinky, Marek Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Menší SUV značky Alfa Romeo, které se představilo před dvěma lety v podobě konceptu Tonale, má letos konečně přijít na trh. Má stát na podvozku Jeepu Renegade, což by mohlo znamenat kromě plug-in hybridního pohonu také benzíny a diesely.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Koncept Alfa Romeo Tonale na ženevském autosalonu 2019

Článek

Zanedlouho tomu budou dva roky, co se na ženevském autosalonu odhalil koncept s názvem Alfa Romeo Tonale. Malé crossovery jsou jedním z dlouhé řady segmentů, v nichž tato slavná italská značka nemá zástupce, takže jeho uvedení na trh nemohlo přijít dostatečně brzy.

Ovšem, od představení prototypu bylo v podstatě ticho. Až do nynějška, kdy španělský web Motor.es přichází s tím, že by se produkční Tonale mohlo objevit na trhu během druhé poloviny letošního roku - konkrétně v listopadu.

Ženeva 2019: Už i Alfa Romeo má auto do zásuvky

AutoMoto

Potvrzení od automobilky to však samozřejmě není, takže to berte spíš jako spekulaci. Španělé ovšem dále uvádějí, že jako první se objeví jakási vstupní edice. To je v současnosti při uvádění nových modelů na trh poměrně populární cesta, jak pomoci rychlejšímu nástupu hezkých prodejních čísel.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Koncept Alfa Romeo Tonale na ženevském autosalonu 2019

Produkční vůz má údajně být svým vzhledem podobný konceptu, ovšem s upravenými světly a zrcátky - pochopitelně. Také interiér si má zachovat svůj ráz, ale ty extrémnější prvky mají být nahrazeny tradičnějšími.

Zde může být řeč o sedačkách, totální absenci ovládacích prvků či úložných prostor na středovém tunelu, displejů ve výdeších ventilace či ambientním osvětlení na dveřních výplních i B-sloupku.

Foto: Alfa Romeo

Koncept Alfa Romeo Tonale

Tonale má sdílet podvozkovou platformu s Jeepem Renegade, což by znamenalo mimo jiné 240k plug-in hybrid s možností ujet až 42 km na jedno nabití. O tom se ostatně mluví už od představení konceptu.

Na českém trhu má dále renegade v nabídce zážehový litr či třináctistovku a vznětovou jedna-šestku, to vše s pohonem pouze předních kol, třebaže jeho platforma zástavbu čtyřkolky umožňuje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám