Hlavní obsah

Kodiaq bude čtyřoký. Škoda poodhaluje facelift svého největšího SUV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka ukazuje omlazené SUV Kodiaq na třech designérských skicách. Premiéra faceliftu proběhne 13. dubna.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq po faceliftu

Článek

S kodiaqem značka v roce 2016 vstoupila do segmentu SUV střední třídy a zároveň započala tradici pojmenování crossoverů a SUV. Od té doby každý takový vůz od Škody Auto začíná na „K” a končí na „q”. Poté, co bylo vyrobeno více než 600 tisíc kusů, je na čase facelift.

Po vizuální stránce napovídají podobu modernizace tři snímky z pera designéra. Typická šestihranná maska chladiče je vzpřímenější. Vzhledem k tomu, že hlavní světlomety jsou zúžené a mlhovky pod nimi naopak větší, sama automobilka hovoří o „čtyřokém” ztvárnění přídě.

Test Škody Kodiaq Laurin a Klement: Vrchol nabídky má překvapivého konkurenta

Testy

Nový je i přední nárazník, vzadu naopak zaujmou rovněž užší a výrazněji tvarované svítilny. Světelný podpis ve tvaru písmene C ale pochopitelně zůstává.

Otazník prozatím visí nad změnami v interiéru a technickými parametry. Očekává se návrat varianty RS, ta ovšem od vznětového motoru pravděpodobně zamíří k plug-in hybridnímu ústrojí.

Foto: LL, Novinky

Škoda Kodiaq před faceliftem

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq po faceliftu

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq po faceliftu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám