Hlavní obsah

Kia ukázala faceliftovaný Cee'd, představí ho v září ve Frankfurtu

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejská automobilka Kia ukázala první fotografii svého úspěšného modelu Cee'd, jenž vyrábí na Slovensku. Ve výstavní premiéře se faceliftovaný model představí v září na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Článek

O modernizaci vozu se postaral tým designérů pod vedením Petra Schreyera. Změnila se zejména přední maska, která celkově zapadá do nového pojetí designu značky Kia.

Model Kia cee´d je nejlépe prodávaným automobilem této značky v Evropě. Od jeho uvedení na trh v roce 2006 se až dosud prodalo přes 230 000 vozů. Také v České republice patří k oblíbeným autům, jezdí v něm již téměř 10 000 zákazníků.

Za první pololetí letošního roku se díky agresivní cenové politice v Česku prodalo 2 634 vozů Ceed’ů. Tento model od Kia spadá do nižší střední třídy, konkuruje si například s Fordem Focus, Renaultem Mégane, VW Golf či Škodou Octavia.

Foto: Jan Čech, Novinky

Kia cee´d Sporty Wagon má velmi umírněný design.

Reklama

Související témata:

Související články

Kia Soul: crossover s duší v názvu

Korejská Kia ukázala první fotografie připravovaného crossoveru s názvem stejným jako hlavní město Jižní Koreje. Soul, tedy česky duše, se poprvé ukáže v říjnu...

Kia Magentis ztratila svůj konzervativní design

Jeden z levnějších zástupců střední třídy omládl, narostl do délky a dostal více výkonné motory. Nutno říci, že konzervativní tvary jsou u Magentise minulostí...

Výběr článků

Načítám