Hlavní obsah

Kia u všech modelů nabídne delší záruku

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při rozhodování o tom, který model koupit, je samozřejmě důležitá také délka poskytované záruky. Ta ze zákona činí minimálně dva roky, delší doba je spíše výjimečná. Kia nabízela sedmiletou záruku pro model Ceed, nyní ji rozšiřuje i na ostatní modely.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Kia Sorento

Článek

Kia nabídne pro všechny modely, od Picanta po Sorento, které si zákazník koupí počínaje prvním lednem 2010, sedmiletou záruku. Všechno ale není tak skvělé, jak se na první pohled zdá. Záruka platí buď sedm let nebo 150 tisíc kilometrů, podle toho, co nastalo dříve. Sedmiletá záruka se navíc nevztahuje na celý automobil, na lak poskytuje Kia „jen“ pětiletou záruku, na audio soustavu tři roky a na baterii dva roky.

Z ostatních prodejců nabízejí delší než dvouletou, zákonem stanovenou záruku například Opel – nevztahuje se nicméně na celé vozidlo [celá zpráva].

Většina importérů a prodejců nabízí klasicky dvouletou záruku na automobil a deseti až dvanáctiletou záruku proti prorezavění karoserie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám