Hlavní obsah

Kia nabídne aktuální ceed celkem ve čtyřech karosářských verzích

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Současná generace automobilu Kia Ceed nabídne kromě výchozího hatchbacku a kombi také další dvě karosářské verze. Půjde o crossover (tedy vůz na pomezí SUV a hatchbacku) a pak rovněž módní shooting brake, tedy kombi, ale s emocionálnějším designem.

Foto: Kia

Kia Ceed (2018)

Článek

Dva nové přírůstky potvrdil šéf marketingu značky Artur Martins. Ten zároveň řekl, že nevznikne třídveřová varianta Ceedu, modelu vyráběného na Slovensku, jako tomu bylo u minulé generace.

Verze shooting brake se ukáže již letos, v druhé polovině roku. S crossoverem by korejská značka měla přijít až za rok. Rozměrově i cenově bude stát mezi kompaktním stonicem a větším sportage.

Nabídka motorizací se očekává stejná nebo velmi podobná tomu, co nabízí základní model Ceedu. Znamená to tedy motory o výkonu 90-136 koní (66-100 kW), podle Martinse není v plánu vysoce výkonná verze à la Hyundai i30 N (275 koní).

Zda se dvě nové karosářské verze budou vyrábět na Slovensku, zatím není zřejmé. Kia v Žilině vyrábí od roku 2006. Montuje se zde sportage, venga a ceed (hatchback a kombi).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám