Hlavní obsah

Karosárna Zagato slaví sto let. Nadělila si rovnou dva upravené Aston Martiny

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to už sto let, co byla založena karosárna Zagato. A ta je známá hlavně tím, že dlouho, opravdu dlouho spolupracuje se značkou Aston Martin. Stoleté výročí je třeba řádně oslavit. A ne jedním autem, ale hned dvojčaty.

Foto: Aston Martin (5x)

Aston Martin V12 Zagato Heritage Twins

Článek

V roce 1919 založil Ugo Zagato podnik, kde opravoval automobily, ale stavěl i karoserie a také letadla. Postupně se firma vyprofilovala na automobilového specialistu, a když v padesátých letech začala stavět krásné vozy ve stylu GT, zaujala i tehdy známou značku Aston Martin. V roce 1964 tak vznikl první Aston Martin DB4 GT Zagato. Od té doby tvoří společně a každé narozeniny také společně oslaví nějakou tou speciálkou. Z těch posledních můžeme vzpomenout třeba Vanquish Family Zagato Collection nebo DBZ Centenary Collection.

Foto: Aston Martin

Aston Martin V12 Zagato Heritage Twins Speedster

Foto: Aston Martin

Aston Martin V12 Zagato Heritage Twins

Jenže teď je tu další věc. Tedy hned dvě. A navíc si k tomu nadělili i novou společnou značku R-Reforged, což je odnož závodního týmu AF Racing AG. V12 Zagato Heritage Twins jsou první dva vozy od ní a vznikne pouze 19 kupé a 19 speedsterů.

Foto: Aston Martin

Aston Martin V12 Zagato Heritage Twins Speedster

Foto: Aston Martin

Aston Martin V12 Zagato Heritage Twins Coupé

Oba vozy si berou to nejlepší z moderního pojetí Aston Martinu, ale navíc k tomu přidávají takový ten „neo-styl”. Prostě ideální pro vzpomínání. Sice víme, že základem je Vantage V12 Zagato, ale bohužel zatím firma neřekla, zda je dvojice i nějak technicky upravena. Ceny vozů se neuvádí. Ostatně je velmi pravděpodobné, že všechna auta už mají svého majitele. Ti si do nich budou moct sednout před koncem roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám