Hlavní obsah

Kalifornský Lucid Motors testoval svůj elektrický sedan v rychlosti 350 km/h

Novinky, maž

Kalifornský Lucid Motors založili bývalí zaměstnanci Tesly. A ti nyní pracují na svém vlastním elektrickém sedanu. Do prodeje nezamíří dříve než příští rok, což znamená, že se na autě pracuje. Nyní firma zveřejnila video, na kterém její chystaný model jede rychlostí 350 km/h.

BEZ KOMENTÁŘE: Test stability Lucid Air při 350 km/hVideo: Lucid Motors

 
Článek

Testy proběhly na vysokorychlostním okruhu v Ohiu a automobil během nich dosahoval na klopeném oválu rychlosti 350 km/h. Více automobil nejel, protože rychlost je na této hodnotě elektronicky omezená. Na pětidveřový sedan je to samozřejmě extrémní hodnota, donedávna nedostupná i pro ryzí supersporty.

Jakou techniku má chystaný model? U přední a u zadní nápravy je vždy jeden elektromotor. Souhrnný výkon je 736 kW (1000 koní). Firma predikuje, že zrychlení z 0 na 100 km/h zvládne za 2,5 sekundy.

Kapacita akumulátorů bude nabízena ve dvou úrovních. Menší mají 100 kWh, vyšší pak 130 kWh. Dojezd na lepší verzi je 644 km. Na trh by se měl vůz dostat až v roce 2018. Cena by se měla pohybovat ovšem docela vysoko – 4,1 miliónu korun u nejdražší varianty. V prodeji ale budou i levnější varianty.

Foto: Lucid Motors

Lucid Air

Foto: Lucid Motors

Lucid Air

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám