Hlavní obsah

Kaipan po sedmi letech ukáže dva nové automobily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Kaipan ze severočeské Smržovky chystá na duben dvě nová auta - roadster se spalovacím motorem a elektromobil. První novinku můžeme očekávat už ve čtvrtek, druhá bude pravděpodobně představena o čtrnáct dní později v Bratislavě.

Foto: Kaipan

Kaipan 16 (na snímku) má pohonné ústrojí z Fabie, včetně předního pohonu.

Článek

Česká automobilka Kaipan sice před dvěma lety představila model Baby, jenže ten za plnohodnotné auto považovat nelze. Je totiž určen pro patnáctileté řidiče, takže má pod kapotou dieselový motor o objemu 440 ccm a výkonu 5,5 koně.

Po sedmi letech od představení posledního „plnotučného” roadsteru, modelu 16, se ukáže další automobil této firmy, a to na výstavě Autoshow Praha 2018. Ta bude probíhat na výstavišti v Holešovicích od 12. do 15. dubna.

Jestli bude novinka opět něco na způsob „šestnáctky”, tedy roadsteru s pohonným ústrojím ze Škody Fabia včetně předního pohonu, nebo jestli se Kaipan vrátí k zadnímu pohonu jako u modelu 57, nám Michal Hradský z automobilky Kaipan předem neprozradil.

Uvedl však, že o několik dnů později, konkrétně na autosalonu v Bratislavě, který se koná ve dnech 25. - 29. dubna, značka velmi pravděpodobně představí elektromobil.

Kaipan na vývoji elektromobilu pracuje už několik let, intenzivně se jím začal zabývat v roce 2009. Nejznámějšími prototypy jsou Kaipany VoltAge a VoltAge R; ten druhý měl prostor pro vložení pomocného benzínového motoru, jakési palubní nabíječky.

Reklama

Výběr článků

Načítám