Hlavní obsah

Jeep Grand Cherokee se začal prodávat v Česku, turbodiesel zatím chybí

Novinky, Martin Žemlička

Nový Grand Cherokee se ve Spojených státech prodává už od léta, do Česka dorazil až nyní. V nabídce je buď šestiválec, nebo osmiválec, v polovině roku by se měl v ceníku objevit i turbodiesel. Cena začíná na bezmála 1,3 miliónu korun.

Článek

Nový Jeep Grand Cherokee se nabízí se dvěma benzínovými motory. Můžete buď nový 3,6litrový šestiválec (293 k / 216 kW) nebo 5,7litrový osmiválec s výkonem 365 k / 268 kW a 520 Nm točivého momentu. Nový šestiválec má o 11 procent nižší spotřebu než předchozí agregát. Šestiválec průměrně spotřebuje 11,4 litru na 100 km, osmiválec je ještě žíznivější - každých 100 kilometrů spotřebuje 14,1 litrů benzínu (v kombinovaném režimu).

Novinkou jsou elektronické systémy pro lepší průchodnost terénem, sjíždění, respektive vyjíždění příkrých svahů a podobně. Netřeba pochybovat o schopnostech Grand Cherokee v terénu - kromě vyspělého pohonu 4x4 nechybí ani redukční převodovka. Nové jsou i bi-xenonové světlomety, vzduchové odpružení pro vrcholné verze a možnost sledovat ve voze televizi nebo se připojit k internetu.

Slabší z motorů stojí 1 296 900 korun, osmiválec se v Česku prodává za 1 539 900 korun. Turbodiesel zatím citelně chybí, na český trh by měl dorazit v polovině příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám