Hlavní obsah

Je tohle nové BMW M3? Fotka z výrobní linky údajně ukazuje vrchol řady 3

Počet výfuků i svalnaté boky by odpovídaly tomu, že se na čerstvě zveřejněné fotce zádě opravdu díváme na budoucí vrchol mnichovské řady 3. Potvrzení se ale dočkáme až při oficiálním představení.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

BMW M3 zůstane u manuálu a zadokolky - alespoň v jedné ze svých verzí. Na ilustračním snímku dosavadní generace, označená F80

Článek

To nejostřejší, co si dosud můžete koupit v rámci BMW řady 3 generace G20, je verze M340i s řadovým šestiválcem o výkonu 374 koní. Vrcholový model M3 jistě přijde - a podle dostupných informací tahle fotka ukazuje jeho záď.

Na Facebooku ji zveřejnila firma Evolve Automotive, britská společnost, která se specializuje na úpravy vozů značky BMW. Vypadá to, že fotka je pořízena na nějaké výrobní lince. A víme, že se takováhle auta staví, neboť BMW už testuje novou M3 v její vlastní karoserii, samozřejmě pod značnou vrstvou maskovací fólie, jak ukazuje fotografie níže.

Tahle oranžová záď nezapře svaly ostré trojce vlastní. Vidíme širší zadní blatníky, křidélko na víku kufru, pokus o difuzor pod nárazníkem a čtyři koncovky výfuku zhruba v místech, kde je M3 měly od generace E46 vždy. Právě tady je ale na místě otázka, jestli ty koncovky nejsou příliš nevýrazné na auto tohoto ražení.

Nová Škoda Octavia? Údajný únik z konfigurátoru odhaluje vše

AutoMoto

Na internetu se v minulosti objevila ještě jedna fotka údajného BMW M3 gen. G80, a to modrého kousku vyfoceného zepředu. Ani u jednoho z obrázků samozřejmě neexistuje jistota, že se skutečně díváme na novou M3, ale oba ukazují opravdu lákavé auto.

Co už o nové M3 víme, je, že má mít dvakrát přeplňovaný řadový šestiválec o výkonu nejméně 510 koní a že má být dostupná i s manuální převodovkou a pohonem ryze zadních kol. Ostřejší verze Competition by ale údajně měla být k mání jen jako čtyřkolka, možná však s variantou vypnutí pohonu předních kol.

Reklama

Související témata:

Související články

Nové BMW M3 nabídne i verzi pro puristy

BMW nabízí pro novou řadu 3 manuální převodovku jen u slabých dieselů, benzín musíte mít s automatickou převodovkou. Vrcholná varianta M3, která už zná své...

Výběr článků

Načítám