Hlavní obsah

Jako v Bondovi: Range Rover Sport jede na dálkové ovládání

Novinky, maž

Popojíždění s autem na dálku představil Mercedes-Benz (příští třída E) i BMW (nová řada 7). Britský Jaguar se pochlubil dálkovým ovládáním auta v terénu. Zatím si ovšem žádný model od Land Roveru s dálkovým ovládáním nekoupíte.

BEZ KOMENTÁŘE: Autonomní technologie Land RoveruVideo: Land Rover

 
Článek

Prototyp Range Roveru Sport lze v malých rychlostech ovládat, aniž byste museli sedět za volantem. Používá se k tomu tzv. chytrý mobilní telefon, který se bezdrátově spojí s řídícími jednotkami automobilu a vy už pak do rychlosti 6,5 km/h ovládáte volant, plyn a brzdy dálkově. Podobně jako u dětské hračky, jenže v tomto případě řídíte skoro dvoutunové auto.

K čemu je to dobré? Popravdě nenapadá nás mnoho situací, kdy se dá podobná vymoženost prakticky využít. Snad možná jenom při zajíždění do extrémně úzké garáže, ve které byste jinak neotevřeli dveře a nebo v extrémním terénu (systém údajně funguje za jakýchkoliv klimatických podmínek i v náročném terénu), pokud v autě jedete sami.

A samozřejmě: prvních pár dní vás to bude bavit při demonstracích pro své kamarády. Budete si připadat jako James Bond ve filmu Zítřek nikdy neumírá ve scéně, kde na dálku ovládal své BMW řady 7. Zatím je ale jediné „velké” auto na dálkové ovládání právě řada 7, ovšem v nejnovější evoluci, která se teprve před pár dny začala prodávat.

Reklama

Související témata:

Související články

BMW řady 7 zaparkuje bez řidiče ve voze

Nové BMW řady 7 jako první sériově vyráběný automobil na světě umí zaparkovat, aniž by ve vozidle musel sedět řidič. Jak to funguje, zveřejnila mnichovská...

Výběr článků

Načítám