Hlavní obsah

Jako kouzelný plášť. Australané testují speciální solární panely pro dobíjení elektromobilu

Vědci v Austrálii testují tištěné solární panely, které budou používat k pohonu tesly na cestě dlouhé více než 15 tisíc kilometrů. Odstartuje v září.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Australští vědci nainstalovali na Teslu solární panelyVideo: Reuters

 
Článek

Malé solární panely vestavěné ve střeše elektromobilů nejsou ničím novým, ale pro větší efektivitu je nutné zvětšit plochu panelů, pokud je to například mimo civilizaci možné. Australané tak za stojící teslou rozvinou jakýsi plášť, jehož účinnost chtějí otestovat.

Projekt Charge Around Australia (CAA) bude pohánět elektromobil Tesla s 18 potištěnými plastovými solárními panely, každý o délce 18 metrů, které se rozvinou vedle vozidla, aby využily sluneční světlo pro nabíjení.

Tesla u Berlína otevřela svůj první závod v Evropě

AutoMoto

Paul Dastoor, vynálezce tištěných solárních panelů, řekl, že tým z Univerzity v Newcastlu bude testovat nejen odolnost panelů, ale jejich potenciální výkon pro další aplikace.

„Toto je vlastně ideální testovací zařízení, které nám poskytne informace o tom, jak bychom postupovali při používání a napájení technologie v jiných vzdálených místech, například ve vesmíru,” řekl Dastoor agentuře Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám