Hlavní obsah

Jaguar S-Type dostal prý před koncem života facelit

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaguar už pracuje na nové generaci vozu S-Type, ale příští rok se ještě bude prodávat současná generace. Pro ní je připraven facelift, který však připomíná spíš hrátky na schovávanou. Kdybychom řekli, že změn je jako šafránu, musel by se šafrán stát ohroženým druhem.

Článek

Jaguar se pro další modelový rok vůbec nesnažil. Proč taky? Vždyť už je v pokročilém vývojovém stádiu nástupce, který se však zřekne jména S-Type a bude se jmenovat XF [celá zpráva]. Omlazení se tak omezilo na neznatelné změny, které by jako facelift neprezentovala snad ani "pokroková" čínská automobilka.

Přední maska a nárazník bude v roce 2007 převzatá z modelu S-Type R. Když se pozorně zadíváte na vůz na fotografiích, možná ještě objevíte nová hliníková kola. Jenže na ta si musíte nechat zajít chuť. Jaguar je totiž nabídne pouze v zemích s kvalitními silnicemi, což Česká republika zcela určitě není. Chcete najít ještě nějakou změnu? Bohužel. Na karoserii jsme tím skončili.

Uvnitř je upraveno jen několik malých detailů. Trochu sportovnější sedadla jsou asi nejvýraznější změnou. Výrobce jim navíc říká multifunkční, pod čímž si můžeme představit ledacos, včetně hodně humorných variant.

A technika? Tady je vše při starém - ani šroubek není nový.

Reklama

Související témata:

Související články

Jaguar XKR GT3: šelma do nové kategorie

Závody FIA GT3 je nová třída soutěží na okruhu, které se zařadily pod GI1 a GT3. Jejím významem je prezentovat vozy s menšími úpravami, než ostatní...

Další Jaguar S-Type se  bude jmenovat XF

Tento týden Jaguar oficiálně potvrdil, že druhá generace modelu S-Type přijde o své jméno. V budoucnu se už nebudou automobily honosit jednopísmennými názvy...

Výběr článků

Načítám