Hlavní obsah

Ind si postavil vlastního Brouka, chystá se na Lamborghini

Jak krásně může vypadat auto za 13 tisíc korun? Ind si s takovými náklady postavil zmenšenou kopii Volkswagenu Typ 1. Dovnitř namontoval motor z motorky. Jeho příštím autem má být „Lamborghini”.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ind si postavil zmenšeninu Volkswagenu BroukVideo: AP

 
Článek

Mnoho z nás sní o tom, že bude vlastnit nějaké zajímavé auto. Hrstka si ten sen i splní. Rakesh Babu z indické Cherthaly k ní patří, ovšem své auto si nekoupil - postavil si ho vlastníma rukama. A to i přes fakt, že ho nikdy na vlastní oči neviděl.

Jde o Volkswagen Typ 1, lidově řečený Brouk, tedy jedno z nejznámějších aut historie, které bylo vyrobeno ve více než 21 milionech exemplářů. Mělo by tedy stát doslova drobné, jenže tomu tak není a šikovný Ind, povoláním automechanik, si ho nemohl dovolit.

Rus si postavil vlastní Teslu Cybertruck. Neznalé může zmást

AutoMoto

Proto se před sedmi měsíci rozhodl, že si ho postaví. Z internetu získal fotografie vozu ze všech možných úhlů a údajně i návod, jak postavit auto. A pak se do toho prostě pustil.

Z ocelových hranolů svařil rám, do něj namontoval dvoutaktní vzduchem chlazený motor z motorky. Proto se vůz dá startovat i nakopnutím. Převodovce přidal zpátečku, dovnitř namontoval lavici, zvenčí vůz pokryl plechy a pečlivě je nalakoval.

Rus si doma vyrobil terénní pneumatiky. Fungovaly úžasně

AutoMoto

Žlutý „Brouk” možná nebude auto na dlouhé cesty, ale zase bylo levné; nepočítáme-li čas, který na něm kutil strávil, jsou uvedené náklady v přepočtu necelých 13 tisíc korun. A spotřeba paliva Čecha taky potěší - 3,3 litru na 100 km.

Podle webu AP se nejedná o poslední Rakeshovo auto. Má v plánu postavit „Lamborghini”; jaké, nicméně nespecifikoval.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám