Hlavní obsah

ID.3 prošel nárazovým zkouškami, symbol elektrické éry Volkswagenu má pět hvězd

Novinky, Daniel Havlina

Elektrický hatchback Volkswagen ID.3 dosáhl v testování Euro NCAP pětihvězdičkového hodnocení. Testovatelé uznali, že co do bezpečnosti německá automobilka nedělala žádné kompromisy.

Foto: Euro NCAP

Volkswagen ID.3 crash test

Článek

Skvělých výsledků dosáhnul elektrický hatchback ID.3 při testování Euro NCAP. Konkrétně, u dospělých cestujících vpředu dosáhl vůz 87 procent, u dětí dokonce 89 procent, u ochrany chodců 71 procent a 88 procent u bezpečnostních asistentů.

Testující poznamenali, že ochrana vozidel na kritických částech těla byla velmi dobrá, stejně tak tomu bylo okolo kolen a stehen. Ani přední část auta se nadměrně nedeformovala a dobře ID.3 skórovalo i v bočních nárazech do tyče i bariéry.

Volkswagen ID.3 vstupuje na český trh. Má být elektrickou revolucí, zatím ale stojí milion

AutoMoto

Model Volkswagen ID.3 je první z dlouhé řady plánovaných elektrických modelů postavených na sdílené koncernové platformě MEB. V Česku jeho cena startuje na 1 014 900 korunách. Za tu cenu dostanete auto ve výbavě Life s maximálním výkonem 204 koní. K dispozici je i dalších 6 výbav. Verze Tour má pak zvýšenou kapacitu baterie na 77 kWh oproti běžným 58 kWh.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám