Hlavní obsah

Ibiza SportCoupe dostane sedmistupňovou převodovku

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po pětidvéřové verzi modelu Ibiza ukázal Seat fotografie třídvéřové varianty, kterou nazval docela sebevědomě - SportCoupe. Třídvéřová Ibiza svým vzhledem odkazuje na dravý ženevský koncept Bocanegra, i když sériová verze vypadá pochopitelně o dost umírněněji.

Článek

Nová Ibiza SportCoupe ve verzi 1.6 - 77 kW (105 k) je poprvé v tomto segmentu vybavena novou sedmistupňovou převodovkou DSG. Bude sedmistupňová převodovka benefit, který posune v prodejích Ibizu nahoru? Kdo ví, nicméně je to poprvé v takto malém automobilu, konkurence nabízí obvyklých pět stupňů.

Díky kratším převodům prvního a druhého stupně a menším rozestupům mezi jednotlivými převodovými poměry dopomáhá tato nová dvouspojková automatická převodovka Ibize k lepší akceleraci. Kromě toho je toto řešení zárukou nízké spotřeby paliva, neboť sedmý převodový stupeň je vysloveně „dlouhý“.

:. K dispozici jsou zatím pouze dvě fotografie Ibizy SportCoupe. Foto: Seat

Z dalších motorů jsou potvrzeny dva vznětové - 1,4 TDI/59 kW (80 k) a 1,9 TDI/66 kW (90 k). Kromě benzínové šestnáctistovky tipujeme, že v nabídce bude ještě čtrnáctistovka a možná i tříválec 1,2 HTP.

Ibiza SportCoupe se bude vyrábět výhradně v továrně Martorell nedaleko Barcelony a bude se dodávat ve třech stupních výbavy – Reference, Stylance a Sport. V blízké budoucnosti se tento vůz objeví také v ekologické verzi Ecomotive a ve sportovních variantách FR a Sport.

Na český trh bude nová Ibiza SportCoupe uvedena na podzim tohoto roku. Cena v tuto chvíli nebyla stanovena.

Reklama

Související témata:

Související články

Nový Seat Ibiza se představí v březnu

Španělská automobilka potvrdila příchod nové generace modelu Seat Ibiza. Zatím se spekulovalo, kdy se tento stěžejní vůz představí. Nyní je to jasné -...

SEAT Ibiza: máme první informace a fotky

SEAT, člen koncernu Volkswagen zveřejnil informace o nové Ibize. SEAT Ibiza soupeří ve stejné třídě jako domácí Škoda Fabia, tedy v kategorii malých vozidel.

Výběr článků

Načítám