Hlavní obsah

Hyundai v Nošovicích vyrábí nový model ix20

Právo, Anna Bortlíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nošovice

Automobilka Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku už vyrábí nový model Hyundai ix20. V předpremiéře bude nový vůz představen ve čtvrtek v nošovickém závodě, světovou premiéru bude mít o týden později na autosalonu v Paříži. Prodej nového víceúčelového rodinného vozu začne od listopadu.

Článek

„Sériovou výrobu nového modelu Hyundai ix20 jsme zahájili 13. září,“ řekl Právu mluvčí nošovické automobilky Petr Vaněk. Svými technickými parametry je nový vůz shodný s autem Kia Venga, které se v Nošovicích sériově vyrábí od počátku loňského listopadu.

„Jsou stejné velikostně, sdílí spolu platformu i motory, naopak, liší se v designu a interiéru,“ doplnil.

Hyundai ix20 je dlouhý 4,1 metru a má rozvor 2,61 metru. „Jedním z hlavních pozitivních rysů tohoto modelu je, že i když jde o vůz v segmentu B, nabídne prostor jako Škoda Octavia,“ řekl Vaněk.

Dosud automobilka Hyundai v Nošovicích vyráběla modely Hyundai i30, Hyundai i30 cw (kombi) a Kia Venga. V prvním pololetí z výrobní linky nošovické automobilky sjelo 91 tisíc vozů. Na dotaz k letošnímu plánu výroby Vaněk řekl, že „číselný plán na tento rok nemáme, výroba se odvíjí od aktuální poptávky“. Reálně by se podle něj letošní výroba mohla pohybovat kolem 170 tisíc vozů.

Nošovická automobilka ve dvousměnném provozu aktuálně zaměstnává 2600 lidí. „Příští rok v souvislosti s rozjezdem třetí směny počítáme s navýšením zhruba o tisíc zaměstnanců,“ řekl Vaněk.

Modely Hyundai i30 v provedení hatchback a kombi budou tvořit asi dvě třetiny produkce nošovického závodu, zbývající třetinu mají tvořit víceúčelová rodinná auta Kia Venga a Hyundai ix20.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám