Hlavní obsah

Hyundai představil prodloužené Santa Fe a koncept kabrioletu Veloster

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejský Hyundai v nedávné době představil dva modely: jednak novou verzi modelu Santa Fe s prodlouženým rozvorem a šesti až sedmi sedadly ve třech řadách. Druhou novinkou je studie kabrioletu Veloster.

Foto: Hyundai

Hyundai Santa Fe - prodloužená verze

Článek

Šestimístné až sedmimístné Santa Fe se od pětimístného modelu liší přidanou třetí řadou sedadel. Ve druhé řadě mohou být dvě, případně tři sedadla dělená v poměru 40:20:40.

Nová prodloužená verze Santa Fe má rozvor náprav 2800 mm, což je o 100 mm více než u pětimístného modelu; celková délka vzrostla o 215 mm na 4905 mm, zatímco vnější šířka se zvětšila jen o 5 mm (na 1885 mm). Větší Santa Fe je s celkovou výškou 1690 mm také o 10 mm vyšší než pětimístná verze.

Foto: Hyundai

Hyundai Santa Fe (2012)

Nový model má i několik designových odlišností: šestiúhelníková maska chladiče je širší a je opatřena lištou; větší jsou přední mlhové světlomety. Jiný je i tvar bočních oken.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Hyundai Veloster 1,6 GDI

Verze s prodlouženým rozvorem má v nabídce zatím jediný motor - benzínové GDI s obsahem 3,3 litru, který poskytuje nejvyšší výkon 216 kW (294 k) a maximální točivý moment 341 Nm. Později, pokud se větší Santa Fe bude dovážet do Evropy, budou v nabídce patrně i naftové motory.

Ke konceptu Veloster C3 Roll Top Hyundai neřekl prakticky nic. Jedna věc je však jistá: veloster se této karosářské verze pravděpodobně dočká. Koncept totiž působí ve většině ohledů velmi „sériově“.

Foto: Hyundai

Hyundai Veloster kabrio - první fotka

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám