Hlavní obsah

Hyundai ix20: rodinné MPV z Nošovic

Novinky, Martin Žemlička

Hyundai ix20, který sdílí techniku s Kiou Venga, je typickým malým rodinným MPV. Mezi jeho konkurenty patří například Opel Meriva či Škoda Roomster. Pořizovací cena vozu začíná na částce 264 000 Kč.

Článek

Malé MPV Hyundai ix20 je dlouhé 4,1 metru, vysoké metr šedesát a nabídne dobře dimenzovaný rozvor náprav v délce 2615 mm (podobná hodnota jako v případě Roomsteru). Zavazadlový prostor má velikost 440 litrů (rovněž podobná hodnota jako v případě mladoboleslavského MPV), přičemž dělená zadní opěradla mají nastavitelný sklon a pochopitelně jdou i sklopit.

V nabídce jsou čtyři motory, přičemž dva jsou naftové. Výkonové spektrum sahá od od 57 kW (77 k) do 92 kW (125 k).

Korejský výrobce svěřil design svému německému centru v Rüsselsheimu. Výroba vozů Hyundai ix20 probíhá v Nošovicích na severní Moravě.

Nejlevnější verze ix20 s benzínovou čtrnáctistovkou (90 koní) a pětistupňovou manuální převodovkou přijde na 264 000 Kč. Nejlevnější turbodiesel – 1,4 CRDi s výkonem 77 koní a šestistupňovou manuální převodovkou přijde na 304 900 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Hyundai rozjíždí výrobu v Rusku

Jihokorejský výrobce automobilů Hyundai v úterý slavnostně otevřel provoz ve svém prvním závodě na území Ruska, na předměstí Petrohradu. Výrobní kapacita má...

Výběr článků

Načítám