Hlavní obsah

Nošovický konkurent Roomsteru se kompletně odhalil

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejský Hyundai ukáže na pařížském autosalonu malé MPV ix20, které se bude vyrábět v Nošovicích. Dvojče Kie Venga se poprvé ukázalo na reálných fotografiích. V budoucnu by mohlo konkurovat Škodě Roomster.

Článek

Nový ix20 je po modelu ix35 druhým vozem Hyundai navrženým v Německu, s ohledem na potřeby evropských motoristů. Design a vývoj probíhal v Evropském výzkumném a vývojovém středisku Hyundai v německém Rüsselsheimu a vyrábět se bude v nošovickém závodě na severu Moravy. Vzhledově nové ix20 zapadá mezi současné vozy značky Hyundai, je moderní, líbivé a trochu připomíná současné malé Fordy.

Prodej nového modelu ix20 bude zahájen ke konci letošního roku, ceny zatím nebyly stanoveny. Automobil bude mít standardně pětiletou záruku bez omezení počtu ujetých kilometrů.

Foto: maž, Novinky

Kia Venga

Výrobce zatím neuvedl technické parametry, lze si nicméně vsadit na maloobjemové motory, které patrně budou stejné s dvojčetem ix20, Kiou Venga. V nabídce se tedy pravděpodobně objeví dva benzínové motory s objemem 1,4 litru a výkony 66 kW (90 k) a 92 kW (125 k), v nabídce budou patrně i vznětové čtrnáctistovky a šestnáctistovky s výkony 55 - 94 kW (75 - 128 k).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám